Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Geschiedenis

Geschiedenis

Koninklijk Achterbroek Voetbal Vereniging
Vlaams Katholiek Sportverbond van 1946-1949
16 juni 1949 stamnummer ontvangen van de KBVB

Geschiedenis K Achterbroek VV

Begin jaren 40 startte de boerenjeugd van Achterbroek met vriendenwedstrijden op hun eigen weilanden. Dit leidde ertoe dat men in 1946 aansloot bij het Katholiek Sportverbond onder de naam Zwakke Boerkes Achterbroek kortweg ZBA.

Op 16 juni 1949 sloten ze dan aan bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond onder de naam Achterbroek Voetbal Vereniging en ze kregen het stamnummer 5176. Het  was vooral onder het impuls van Jozef Peeters, Cyriel Van Thillo en Adriaan Van Hooydonck dat men deze stap zette.

Met wisselend succes werd er gespeeld en in de jaren 60 lukte men erin om de eerste kampioenstitel met de eerste ploeg te behalen. Ondertussen had men ook reeds heel wat jeugdploegen, die de blauw-gele kleuren van Achterbroek verdedigden.

Het eerste voetbalplein lag in de Achterstraat.
Later werd er gevoetbald op de gronden van Louis Willemen en Paulien Geysen, die cafe " ‘t Schoentje" uitbaatten. Hun café werd alzo het clublokaal van Achterbroek VV.

In de jaren 80 kocht de gemeente Kalmthout grond aan in het Goossensstraatje. Hier verscheen eerst een chalet met kleedkamers, later bouwde de club kleedkamers en kantine tussen beide terreinen in. Dit werd vooral met vrijwilligers gerealiseerd.

De eerste wedstrijd werd in het seizoen 1989 – 1990 gespeeld op het nieuwe terrein. Onze 1e ploeg speelde toen tegen Sint- Lenaerts en we wonnen die wedstrijd met 1 – 0.

In 2015 lukte het voor de club om met de steun van de gemeente een kunstgrasveld aan te leggen.

In het seizoen 2017/18 promoveerden we naar 3e Provinciale. Een jaar later, seizoen 2018/19 naar 2e Provinciale. Voor het seizoen 20/21 zullen wij opnieuw in 3e Provinciale spelen.

 

***********************************************************************************************************************

 

 

Oude_foto_1.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!